Menu
Actueel

Nieuws en pers

Minister Bussemaker brengt bezoek aan Regio College

donderdag 19 februari 2015

(Foto: Jolanda Hoogendoorn)

Al vroeg in de ochtend waren de voorbereidingen in de opleidingskeuken van het Regio College in volle gang. "Hier maken wij de heerlijkste gerechten. Onder andere de lunch die we vanmiddag met Jet Bussemaker gaan gebruiken!" Ook bij de Food & Proces Tech Campus werd er van alles voorbereid om de minister enthousiast te kunnen onthalen.

Op donderdag 19 februari bezocht minister Jet Bussemaker twee mbo-afdelingen van het Regio College in Zaandam. Tijdens dit werkbezoek  ging de minister in gesprek met leerlingen over het onderwijs op school en de aansluiting op de arbeidsmarkt.

Jongeren zonder diploma
Het onderwijs aan jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, staat in het middelpunt van de belangstelling. Dit onderwerp stond centraal tijdens de lunch die de minister kreeg aangeboden door de leerlingen van AanZ! (Entreeopleiding, niveau 1). Tijdens de lunch gingen de leerlingen met de minister in gesprek over hun opleiding, hun stages, complicaties waar ze vaak mee moeten omgaan, en over vervolgopleidingen en toekomstig werk. Aan het einde van de gesprekken bedankte de minister de leerlingen voor hun openhartigheid. “ Jullie zijn vast niet de makkelijkste doelgroep om les aan te geven, maar misschien wel de meest dankbare.”

Theorie sluit aan op de praktijk
Na de lunch bracht de minister een bezoek aan de Food & Proces Tech Campus. Deze campus is ontstaan dankzij een samenwerking met 16 bedrijven uit de Zaanstreek en het Regio College. Het gaat hier om een opleidingsplek waar jongeren een goede voorbereiding krijgen op een baan in de regionale proces- en voedingsmiddelenindustrie. De komende jaren is er in Noord-Holland een groeiende behoefte aan technisch geschoolde werknemers. Vanuit de politiek wordt gezegd dat nog te vaak de ervaring en beroepskwalificaties van leerlingen niet goed aansluiten bij wat het bedrijfsleven vraagt. Het Regio College heeft hier, met de Food & Proces Tech Campus, een brug in geslagen.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen