Menu
Actueel

Nieuws en pers

Minister Bussemaker bezoekt Food & Proces Techcampus

maandag 26 juni 2017

Volgens minister Bussemaker laat de Food & Proces Tech Campus bij uitstek zien wat een nauwe samenwerking tussen het vmbo, mbo en het regionale bedrijfsleven kan opleveren: “De jongeren uit de regio hebben een aantrekkelijke keuze uit verschillende opleidingen, door het innovatieve onderwijs en de baangarantie die de betrokken bedrijven bieden.” De minister bezocht maandag 26 juni de Food & Proces Tech Campus in Zaandam.

Gezamenlijk eigenaarschap
Het FPTC is ondersteund vanuit het regionaal investeringsfonds mbo (rif). Deze publiek private samenwerking wordt hoog gewaardeerd door alle betrokkenen. “Projecten die gefinancierd zijn met het regionaal investeringsfonds leveren onderwijsinnovatie op en een verregaande samenwerking tussen de regionale arbeidsmarkt en het onderwijs. Doordat betrokken partijen gezamenlijk eigenaarschap hebben, moeten zij vooroordelen over elkaar doorbreken en een constructieve samenwerking aan gaan,” aldus minister Bussemaker.

Beroepsperspectief
De procesindustrie heeft een grote toekomstige behoefte aan vaklieden. De food- en procesindustrie is een aantrekkelijke sector voor jongeren onder de 18 jaar op de arbeidsmarkt. De campus in Zaandam biedt een opleidingsplek waar voltijds dagopleidingen (food)operator A en B, met theorie en praktijklessen wordt gegeven. Jongeren van 16 tot en met 18 jaar krijgen de mogelijkheid tot het volgen van een vraaggerichte opleiding op mbo-niveau, wat hen een goede voorbereiding geeft op een baan in de regionale proces- en voedingsmiddelenindustrie.

De campus is een initiatief van 16 bedrijven uit de Zaanstreek, in samenwerking met het Regiocollege. In april 2014 werd de Food & Proces Tech Campus geopend.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen