Menu
Actueel

Nieuws en pers

Mini-vakantiebeurs bij Toerisme

maandag 29 januari 2018

In deze grijze wintermaanden dromen we allemaal van verre, zonnige oorden. Maar waar gaat de reis naartoe? Studenten van de opleidingen Toerisme van Roc Regio College organiseerden vorige week een mini-vakantiebeurs met compleet ingerichte stands per land. Er waren hapjes en drankjes en er klonk vrolijke muziek. Voor de studenten een leerzame en leuke ervaring waarbij het complete verkoopproces werd gesimuleerd. Met vijfentwintig stands en tweehonderd bezoekers was de beurs een succes.  

Ieder studententeam had een land aan de Middellandse Zee uitgekozen. Vijf klassen deden mee met in totaal vijfentwintig stands. Bij de voorbereiding hoorde het verzamelen van documentatie, posters en diverse accesoires. Deze werden deels zelf gemaakt, deels verzameld op de Vakantiebeurs in Utrecht, een excursie die jaarlijks door de afdeling gemaakt wordt om inspiratie op te doen.
Het resultaat zag er professioneel en verzorgd uit. Niet in de laatste plaats doordat de studenten allemaal strak in het pak, of in de streekdracht van het betreffende land, aanwezig waren.

Vakjury

Een wedstrijdelement maakte de avond extra spannend. Een vakjury van reisbureau ‘Dutch Toerism’ uit Assendelft was gevraagd een winnaar te kiezen. Zij liepen alle stands langs en letten op de inrichting en de creativiteit van de kraam, maar ook op de kennis van de studenten. Wisten deze een reis te verkopen? Konden ze genoeg vertellen over hun bestemming? Kenden ze de inhoud van de brochures? Uiteindelijk kwam er een winnende groep uit. De studenten uit klas 1 D, met een stand van Frankrijk, ontvingen een dinerbon waarmee ze met elkaar het thema Vakantiebeurs gezellig een keer kunnen afsluiten.

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen