Menu
Actueel

Nieuws en pers

Mini-vakantiebeurs bij Toerisme

woensdag 25 januari 2017
Van links naar rechts: Philiana Nelson, Marcella Heilman, Bo Knuijsting, Felicia Bakker, Patrick Ranes

Op 23 januari waren de lokalen van de opleidingen travel, leisure & hospitality en luchtvaartdienstverlening van roc Regio College omgetoverd tot een mini-vakantiebeurs. Eerstejaars studenten hadden per groep een vakantieland gekozen en 25 aantrekkelijke stands ingericht. Natuurlijk waren er ook lekkere hapjes, drankjes en muziek uit het betreffende land. De beurs vond plaats van 19.00 tot 21.30 uur en was een groot succes.

“We hebben er wekenlang naar toe geleefd!” Vertelt studente Felicia Bakker. Samen met Bo Knuysting, Philiana Nelson, Marcella Nelson en Patrick Ranes had zij voor het thema ‘Griekenland’ gekozen. Bo: “Om inspiratie op te doen zijn we naar de Vakantiebeurs in Utrecht geweest. Daar hebben we standhouders geïnterviewd en kregen we folders mee voor onze eigen beurs. De stands hebben we ingericht met een Griekse vlag, lekker eten, een drankje en wit-blauwe slingers (de Griekse kleuren).
Bhilania: “Het was heel leerzaam om om mensen aan te spreken. Daar moest je je ook goed op voorbereiden.” Marcella en Patrick vullen aan: “Ja, soms kregen we ook wel moeilijke vragen zoals: waarom wel naar Griekenland en niet naar Spanje? Of: hoe zit het met de crisis daar?”

De studenten verwachten dat er altijd mensen zullen blijven die de voorkeur geven aan persoonlijk advies in plaats van boeken via het Internet. Dus de vakantiebeurs is wat hen betreft een blijvertje.

De opleidingen Travel, leisure & hospitality en Luchtvaartdienstverlening werken aan projecten met thema’s. Het thema was nu ‘Vakantiebeurs, get inspired!’ Er waren in totaal 25 stands van verschillende landen op de mini-vakantiebeurs.

De Griekenland-stand
Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen