Menu
Actueel

Nieuws en pers

Mbo'ers strijden in Zaandam tijdens Skills vakwedstrijden

vrijdag 19 oktober 2018

Donderdag 18 oktober deden 27 studenten mee aan de Skills vakwedstrijden werkplaats van BouwMensen in Koog aan de Zaan. De ROC’s Horizon College, NOVA College en Regio College organiseerden deze wedstrijden in samenwerking met de opleidingsbedrijven BouwMensen, IWNH en Espec. De winnaars van de Skills-wedstijden op school gaan door naar de regionale kwalificatieronde (met meerdere provincies). De winnaars van de regionale kwalificatieronde mogen naar de landelijke finale van Skills Heroes, die plaatsvindt van 20 tot 22 maart 2019 in de Rai in Amsterdam.

Na de opening door Leo Schoenmaker, directeur van BouwMensen, kregen de deelnemers hun opdracht en konden ze van start. Ze kregen de hele ochtend om aan hun opdracht te werken. Er werd gestreden in verschillende disciplines: elektrotechniek, installatietechniek, bouwtimmeren, metselen en schilderen. Een vakjury beoordeelde het eindresultaat. Aan het eind van de middag vond de prijsuitreiking plaats door Henk Walst, teammanager Bouw & Infra, waarbij ook ouders een andere belangstellenden aanwezig waren.

De winnaars

Namens elke school is een winnaar gekozen. Uit deze 3 winnaars is een regiokampioen benoemd. De regiokampioenen van deze regionale vakwedstrijden zijn Robin Berkhout van het Horizon College (bouwtimmeren), Martijn Vreugdenhil van het Nova College (elektrotechniek), Bjarne Wijker van het Horizon College (installatietechniek), Job Keijzer van het Regio College (metselen) en Max Staalman van het Horizon College (schilderen).

Opmaat voor Skills Heroes Deze vakwedstrijden op school zijn voorrondes binnen de deelnemende scholen waarvoor WorldSkills Netherlands de wedstrijdopdrachten ontwikkelt. De winnaar van elke opleiding mag door naar de regionale Skills vakwedstrijden (kwalificatieronde) van Skills Heroes. De winnaar van de regionale kwalificatieronde gaat door naar de landelijke finale in maart 2019, met als uiteindelijk doel de WorldSkills.

Uitslagen Skills wedstrijden 18 oktober 2018

Bouwtimmeren  
Schoolkampioen voor het Regio College Douwe Brandsma
Schoolkamioen voor het Nova College Yuri Yoosten
Schoolkampioen voor het Horizon College     Robin Berkhout
Regiokampioen Robin Berkhout

 

Elektrotechniek  
Schoolkampioen voor het Regio College Sten Vrolijk
Schoolkamioen voor het Nova College Martijn Vreugdenhil
Schoolkampioen voor het Horizon College     Nick Zonneveld
Regiokampioen Martijn Vreugdenhil

  

Installatietechniek  
Schoolkampioen voor het Regio College Robin Dijkman
Schoolkamioen voor het Nova College Daniel Mosch
Schoolkampioen voor het Horizon College     Bjarne Wijker
Regiokampioen Bjarne Wijker

 

Metselen  
Schoolkampioen voor het Regio College Job Keijzer
Schoolkamioen voor het Nova College Mike Gooijer
Schoolkampioen voor het Horizon College     Seime Kaandorp
Regiokampioen Job Keijzer

  

Schilderen
(alleen studenten van het Horizon College)
 
Schoolkampioen en regiokampioen Max Staalman
Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen