Menu
Actueel

Nieuws en pers

Mbo’er Dorota Migdal gaat voor titel landelijke uitblinker

dinsdag 23 september 2014

Op donderdag 9 oktober is de uitreiking van de landelijke Mbo-Uitblinkerverkiezing die de MBO Raad organiseert. Dorota Migdal vertegenwoordigt het Regio College, waar zij in Purmerend de opleiding Pedagogisch medewerker volgt. Op dit moment staat Dorota in de top 10 en maakt zij dus kans op het erepodium.

Uitblinker Regio College 2014

De Purmerendse Dorota (22) komt oorspronkelijk uit Polen. Ze woont de eerste jaren van haar leven bij haar opa en oma, omdat haar ouders doof zijn. Na het overlijden van haar vader ontmoet Dorota’s moeder een Nederlandse – zeer slechthorende – man. Op haar zestiende verhuist ze met haar moeder naar Nederland. Dorota: “Het was heel eenzaam om van de sprekende wereld ineens in een dove wereld te belanden. Daar kwam ook nog eens bij dat ik zowel de Nederlandse taal als de Nederlandse gebarentaal niet kende.”

In Nederland treedt Dorota thuis op als mantelzorger en nadat haar broertje geboren wordt, leert zij hem de Nederlandse taal en gebarentaal. In een paar jaar tijd krijgt zij zelf een aantal ernstige ziektes voor haar kiezen. Ondanks dat blijft Dorota zich voor de volle honderd procent inzetten.

Dorota is ontzettend blij met haar nominatie. "Ik vind het geweldig dat ik er met mijn nominatie voor kan zorgen dat mijn verhaal mensen inspireert en raakt. Ik wil andere kinderen én vmbo- en mbo-leerlingen laten zien dat, als je maar doorzet je de top kunt bereiken, wat je ook meemaakt in je leven."

Na haar opleiding Pedagogisch medewerker start Dorota met de hbo-opleiding Gebarentaal. “Wat ik wil is kinderen die doof zijn én kinderen van dove ouders zoals ik, niet alleen de gebarentaal leren maar ook laten zien dat ze zeker wel gehoord worden. Mijn motto is: wat er ook gebeurt in je leven, geef nooit op. Geloof in jezelf. Alleen zo kun je bereiken wat voor jou belangrijk is!”

Stemmen op Dorota kan tot donderdag 2 oktober via http://www.ditismbo.nl/uitblinkers/2014/dorota-migdal. Als ze wint draagt ze een jaar lang de titel ‘Landelijke Uitblinker mbo’. Daarnaast ontvangt ze dan een gouden pauwenveer en een geldbedrag van €2500 om aan persoonlijke ontwikkeling te besteden.

Landelijke verkiezing
De MBO Raad wil met deze landelijke Uitblinkerverkiezing positieve aandacht in de pers genereren voor de mbo-sector op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Uitblinkers die tijdens hun opleiding of stage uitgeblonken hebben op wat voor manier dan ook, worden in het zonnetje gezet tijdens deze verkiezing. Alle mbo-instellingen in Nederland mogen een uitblinker afvaardigen voor de verkiezing. Dit jaar doen er 48 mbo-instellingen mee. Het Regio College wil met deze verkiezing benadrukken dat het trots is op zijn deelnemers en tegelijkertijd dat afgestudeerden trots mogen zijn op hun mbo-diploma.

 

 

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen