Menu
Actueel

Nieuws en pers

Lokalen in Topsportcentrum aangekleed met schilderijen

dinsdag 14 maart 2017

Vorig jaar betrokken de sportopleidingen van Roc Regio College het nieuwe Topsportcentrum De Koog. Voor studenten en docenten is het sportcentrum een inspirerende omgeving om te leren en te werken. Nu zijn de leslokalen verder verfraaid met schilderijen van kunstenares Greet Rozijn (1931-2012). In ruil voor deze gift doneert Roc Regio College € 500 aan Stichting Meisjesonderwijs in Pakistan. Op maandag 13 maart werden de schilderijen feestelijk onthuld.

Bij de onthulling van de schilderijen op 13 maart zijn de weduwnaar, de heer Rozijn, en de dochter van de in 2012 overleden kunstenares aanwezig. De heer Rozijn vertelt dat Greet bij het schilderen gefascineerd was door beweging. Dat is goed te zien op de schilderijen van sportmensen waar de actie en beweging vanaf spatten.

Erik Schram, teamleider van de opleidingen Sport & Bewegen van het Regio College, is heel blij met de schilderijen. “We hebben zorgvuldig naar de beste plekken gezocht voor de schilderijen. En het past ook goed dat we zo kunnen bijdragen aan onderwijs voor meisjes in Pakistan.”   

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen