Menu
Actueel

Nieuws en pers

Leerlingen overhandigen advies winkelcentrum Meerland aan gemeente

maandag 28 januari 2013

Op maandag 28 januari staan veertien enthousiaste leerlingen Marketing en communicatie klaar op het gemeentehuis in Purmerend. Na wekenlang onderzoek te hebben verricht, liggen er nu uitkomsten op tafel over de veiligheid en winkelervaring van bezoekers van winkelcentrum Meerland. In een officieel rapport overhandigen de leerlingen de uitslagen van het onderzoek aan de gemeente Purmerend.

In opdracht van de winkeliersvereniging nam de groep studenten in december enquêtes af onder bezoekers en omwonenden van het winkelcentrum. De belangrijkste aanbevelingen presenteerden leerlingen Lars Kool en Sjors Rooker maandagochtend op het gemeentehuis. Hierbij waren onder andere wethouder Roald Helm, wijkmanager Conny Honing, Deen Vastgoed en leden van de winkeliersvereniging aanwezig.

Uitkomsten
De slechte verlichting van het winkelplein en de brug die de winkeldelen scheidt, komen in het adviesrapport duidelijk als grote ergernis van bezoekers naar boven. De leerlingen adviseren de gemeente en de vereniging om te werken aan renovatie van de brug en verbetering van de verlichting. De gemeente gaf aan in ieder geval met een test te gaan bekijken of er een aanpassing in de verlichting moet komen.


Vervolgtraject
Het rapport werd door alle aanwezige partijen verheugd in ontvangst genomen. Het uiteindelijke doel van de winkeliersvereniging is het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Met de uitkomsten van dit rapport kan de vereniging verder aan de slag met de verwezenlijking hiervan. Wijkmanager Conny Honing bedankte de leerlingen voor de aanbevelingen en nodigt de groep uit om mee te denken in het vervolgtraject.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk tot 6 aprilProefstuderen