Menu
Actueel

Nieuws en pers

Leerlingen Compaen VMBO maken kennis met techniek op het Regio College

donderdag 14 maart 2019

Techniek is een breed begrip, maar wat houdt dat nou eigenlijk precies in? En wat kun je er later mee worden? Dat je er genoeg kanten mee op kunt, daar zijn tachtig tweedeklasleerlingen van Compaen VMBO inmiddels wel achter. Op donderdagmiddag 7 en 14 maart brachten zij een bezoek aan de locaties Jufferstraat/Jonkerplantsoen en Cypressehout van het Regio College voor een kennismaking met techniek. Gedurende deze middagen voerden de leerlingen activiteiten uit bij motorvoertuigentechniek, ICT, elektrotechniek, installatietechniek (IWNH), metaaltechniek (Tetrix), procestechniek (FPTC), bouw en infra.

Een gevarieerde middag
Tussen 12.30 en 16.00 waren er op de verschillende locaties allerhande opdrachten en activiteiten voor de leerlingen georganiseerd. Zo maakten ze een telefoonstandaard bij IWNH, leerden ze alles over robots bij Tetrix, kregen ze een hardware-opdracht bij ICT en mochten ze zelf haargel maken bij de Food & Proces Tech Campus. Op deze campus kregen ze ook uitleg over de verschillende apparaten waarmee gewerkt wordt.

Tech Campus

Vmbo’ers hebben de toekomst
Bedrijven merken dat het steeds lastiger wordt om personeel te vinden voor technische functies. Praktisch gerichte vmbo-leerlingen moeten na het tweede leerjaar kiezen uit tien profielen (o.a. bouw, productie, mobiliteit, media, zorg en economie). Hiermee bepalen ze al de richting voor het derde en vierde jaar, wat weer de basis vormt voor hun (mbo-)beroepsopleiding.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen