Menu
Actueel

Nieuws en pers

Kies voor een opleiding met ‘baangarantie’

donderdag 18 mei 2017

Veel werk in de infra

Het creëren van werkgelegenheid is in de politiek een veelbesproken thema. Het gaat dan vaak over een tekort aan banen. Toch zijn er ook positieve geluiden. Opleiders SPG Noord-Holland en roc Regio College geven aan dat er in Noord-Holland volop leerwerkplekken zijn in de infra. Op dit moment zijn er bij SPG Noord-Holland meer dan 30 plekken beschikbaar als vakman wegenbouw, straatmaker, asfaltafwerker, machinist grondverzet en sloper.
Het mooie aan een leerwerkplek van SPG Noord-Holland is dat je naast je werk, bij het Regio College je diploma haalt. Je hoeft dus nog geen vakopleiding te hebben, om aan de slag te kunnen gaan.

Wat is infra?
Infra is een ander woord voor grond-, water en wegenbouw. We hebben allemaal belang bij goede (water)wegen, bruggen, riolen en veilige dijken. In de infra maak of onderhoud je samen met je team de infrastructuur. Dat zijn vaak grote projecten waarbij je met groot materieel aan het werk gaat. Er zijn verschillende beroepen in de infra, variërend van straatmaker tot machinist en van werkvoorbereider tot uitvoerder.

De mogelijkheden
Kijk voor de verschillende beroepen binnen de infra op de opleidingspagina, www.spgnh.nl of neem contact op met het Servicecentrum van het Regio College (075) 681 90 01. 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen