Menu
Actueel

Nieuws en pers

Kick off StartUP! Excellent Ondernemen bij Regio College

donderdag 3 november 2016

Het Regio College is dit schooljaar een nieuw onderwijsprogramma gestart: StartUP! Excellent Ondernemen. Een intensief programma voor ambitieuze mbo-studenten met lef. In het programma worden vijftien studenten opgeleid tot (startende) ondernemer. Ook als zij geen ondernemer willen worden, helpt deze opleiding bij het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten.

 Kick off StartUP! Excellent Ondernemen

Op dinsdagavond 1 november is het startsein gegeven met Jouri Schoemaker, winnaar NK pitchen 2016 en oprichter van Shake-on, en mede-eigenaar van ‘Vunzige Deuntjes’, Arend Wortmann. Twee jonge succesvolle ondernemers die de studenten met hun bijzondere ondernemersverhaal inspireerden. In de Pitstop Carrousel die daarop volgde, konden studenten ondernemers en gastdocenten het hemd van het lijf vragen. StartUP! Excellent Ondernemen is hiermee formeel van start gegaan!

Een Excellent Programma

Dit programma gaat verder, en dieper, dan de reguliere opleidingen over ondernemerschap. De focus ligt op het kennis vergaren van ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling en ondernemen in de praktijk.

In het theoretische onderdeel wordt middels workshops de benodigde kennis op interactieve wijze aangeboden door ervaren ondernemers. In het onderdeel ‘Bouw een Bedrijf’ leert de student de fijne kneepjes van het praktisch ondernemerschap. Ook opent StartUP! Excellent Ondernemen deuren naar Zaanse en Waterlandse bedrijven door de uitstekende connecties met het bedrijfsleven die het Regio College heeft opgebouwd. Aan het einde van de opleiding krijgen de studenten een ‘Open Badge’ waarmee zij kunnen aantonen dat zij het programma succesvol hebben afgerond. Bovendien maken zij kans op een financiële bijdrage van €5000,-, gesponsord door de Rabobank.  

Regio College Zaanstreek-Waterland

StartUP! Excellent Ondernemen is een initiatief van het Regio College Zaanstreek-Waterland. Het Regio College leidt jongeren en volwassenen op om een beroep uit te oefenen dat past bij hun capaciteiten en ambities. Met hun diploma gaan ze direct de arbeidsmarkt op of ze vervolgen hun opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Ze worden ook ondersteund in persoonlijke ontwikkeling en het vinden van een plek in de maatschappij.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen