Menu
Actueel

Nieuws en pers

Kappersstudenten Regio College scheren snorren en baarden voor het goede doel

donderdag 29 november 2018

Medewerkers distributiecentrum Albert Heijn halen geld op in het kader van Movember

Ook in Nederland is het inmiddels een begrip geworden: Movember. Dit van oorsprong Australische initiatief houdt in dat mannen in november hun snor (moustache of ‘mo’) laten staan en daarmee aandacht vragen voor de gezondheid van de man. Youssef Lakbiach, medewerker operationele besturing bij Albert Heijn, besloot samen met zijn collega’s geld in te zamelen voor dit goede doel en benaderde het Regio College voor een samenwerking. Het werd een gezellige én leerzame middag op het distributiecentrum in Zaandam.

Win-winsituatie
Na een rondleiding op het DC – een leuk kijkje achter de schermen van ’s lands grootste kruidenier – was het zover: de deelnemende mannen (zo’n vijftien stuks) namen plaats in de kappersstoel om hun zorgvuldig gespaarde gezichtsbeharing vakkundig te laten verwijderen. Vijf tweedejaarsstudenten en drie docenten van de opleiding Allround kapper gingen hier enthousiast mee aan de slag: de één na de ander werd van snor of baard ontdaan.
Naast het creëren van awareness door deze actie is middels een pop-upstore waar medewerkers artikelen konden kopen die uit het assortiment gaan € 1500 opgehaald voor het goede doel.
De ludieke actie met serieuze ondertoon zorgde voor een gezellige middag bij Albert Heijn. Een echte win-winsituatie: de studenten konden hun scheervaardigheden bijspijkeren en de medewerkers gaan gladgeschoren de feestmaand in!

IMG 2959

Movember Foundation
Het idee voor de Movember Foundation is in 2003 ontstaan toen een paar vrienden bij elkaar kwamen in Melbourne. En zo klein als het begon, inmiddels gaat deze liefdadigheidsinstelling het hele jaar door wereldwijd de strijd aan voor de gezondheid van de man. Middels sponsoring wordt geld opgehaald voor de behandeling van prostaatkanker en teelbalkanker, maar ook de mentale gezondheid van mannen staat hoog op de agenda (o.a. zelfmoordpreventie).

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen