Menu
Actueel

Nieuws en pers

Infrastudenten Regio College maken sprong naar de toekomst

donderdag 7 maart 2019

 

Studenten in actie tijdens de workshop van Sweco.


Samenwerking tussen onderwijs en infrabedrijven resulteert in innovatiekennisevent

Wegen met een bouwtijd van een paar dagen. Gemaakt van plastic, waarbij onderhoud en verkeershinder tot het verleden horen en het kabel- en leidingenprobleem en het stedelijke waterprobleem in één keer zijn opgelost. Is dit echt mogelijk? De infrastudenten van het Regio College weten hier het antwoord op. De afgelopen twee dagen waren zij, samen met studenten van het Nova College, Horizon College en ROC van Amsterdam, bij SPG Noord-Holland in Heerhugowaard. Tijdens workshops en gastcolleges maakten zij een sprong naar de toekomst. Een samenwerking tussen onderwijs en een fantastische inzet vanuit de branche maakten het mogelijk om de ruim 200 studenten alles te leren over de innovaties van nu en de toekomst binnen infratechniek.

Ongekend succes
De nieuwste funderingstechnieken, de virtuele 3D-omgeving in de infra, een wegconstructie op basis van gerecycled plastic, innovaties binnen de kunststofbranche: dit en nog veel meer kwam voorbij op 6 en 7 maart. Erik ter Beek, docent bij het Regio College: “Het waren twee dagen vol innovaties, kennis en ontwikkelingen voor de infrastudenten binnen alle niveaus en opleidingen. Het was geweldig om te zien hoe enthousiast iedereen van het event werd. Niet alleen de bedrijven en de onderwijsinstellingen, maar ook de studenten. Het event is zeker voor herhaling vatbaar!” De 39 workshops/gastcolleges zijn verzorgd door Gebr. Van ‘t Hek, Pipelife, Vandersanden, HB Adviesbureau, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, KWS, Kijlstra, De Ruiter GWT, gemeente Heerhugowaard, Drainvast en Sweco.

Unieke samenwerking
Dit prachtige kennisevent is georganiseerd door Infra Bindt. Deze stichting is een samenwerkingsverband tussen mbo, hbo, adviesbureaus, de overheid en bedrijven uit de branche. Infra Bindt zet zich in voor de infrabranche in Noord-Holland in de ruimste zin van het woord: “Jongeren interesseren zich steeds minder voor het vakgebied infra en dat is vooral in Noord-Holland - van huis uit een sterke provincie op dit gebied - een aderlating. Geen interesse betekent ook een verschraling aan de aanbodzijde, de opleiding. Wanneer we niets doen, verdwijnen in Noord-Holland steeds meer opleidingen met als consequentie dat er nog minder jongeren gaan afstuderen. Kortom: een vicieuze cirkel die we moeten doorbreken voordat het te laat is.”

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen