Nieuws

Geen fysieke examens op onderwijslocaties tot en met 3 mei

dinsdag 24 maart 2020

Het Regio College heeft besloten vanaf woensdag 25 maart 2020 tot en met 3 mei geen fysieke examens meer op onze onderwijslocaties af te nemen. Examens die plaatsvinden op BPV-locaties kunnen, voor zover mogelijk, wel plaatsvinden. Natuurlijk gebeurt dit alleen wanneer deze te organiseren zijn binnen de richtlijnen van het RIVM. Examens die online kunnen worden afgenomen gaan gewoon door. De online onderwijsactiviteiten gaan uiteraard ook gewoon door en krijgen de komende weken nog verdere vorm.

Wat is de reden van dit besluit?
De aangescherpte maatregelen vanuit de regering rondom het coronavirus hebben er toe geleid dat het Regio College heeft besloten alle fysieke examens op onze onderwijslocaties tot en met 3 mei te cancelen. Samen met alle roc’s in Noord-Holland gaan wij hiermee verder dan het besluit van de regering om schoolexamens voor het mbo tot en met 6 april uit te stellen. Het Regio College vindt deze beslissing op dit moment de beste oplossing voor de gezondheid van onze studenten en de mensen in de omgeving van de studenten.  

Dit jaar diplomeren?
Ga jij dit jaar diplomeren? Het Regio College doet haar uiterste best om dit voor jou mogelijk te maken. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het voorbereiden van inhaalprogramma’s die je zelfs nog kunt doen als je je vervolgopleiding in het mbo of hbo al gestart bent. Zodra hierover meer bekend is, informeren wij de studenten.   

Examinering mogelijk maken
De komende periode onderzoekt het Regio College hoe de mbo-examinering de komende maanden wel mogelijk gemaakt kan worden. Daarbij blijven de richtlijnen van het RIVM-uitgangspunt, want veiligheid staat voorop. Houd je mail, de dlwo en onze website www.regiocollege.nl daarom goed in de gaten voor de laatste berichten. 

Vavo
Ben jij een vavo student? Per mail ontvang je een apart bericht over de vavo examinering.

Vragen
Heb je vragen over dit bericht, neem dan contact op met je studieloopbaanbegeleider.