Menu
Actueel

Nieuws en pers

In recordtijd naar mijn droombaan!

dinsdag 5 maart 2013

Een schoolcarrière van vmbo tot en met hbo is al een knappe prestatie. Maar Jorijn Kuster, hbo-student Technische Informatica, gooide hier nog een schepje bovenop. “Nadat ik mijn vmbo-diploma had gehaald wilde ik zo snel mogelijk naar het hbo. In de brochure van het Regio College zag ik dat de mbo-opleiding Applicatieontwikkelaar ook versneld werd aangeboden. In 3 jaar tijd kon ik in het bezit zijn van mijn niveau 4 diploma.” Toen Jorijn met de opleiding startte bleken er nog veel meer mooie kansen te zijn. "Voor snelle leerlingen was er een mogelijkheid om de opleiding in 2,5 jaar af te ronden. Die kans heb ik natuurlijk gegrepen. Daarnaast kon ik deelnemen aan een speciaal hbo-voortraject, waardoor ik na het behalen van mijn diploma in het tweede jaar van het hbo kon instromen. Een geweldige kans! Op deze manier heb ik mijn schoolcarrière met 2,5 jaar verkort en kan ik binnen 5,5 jaar mijn mbo- en hbo-diploma halen!"

Goed te doen
De verkorting van de opleidingen klinkt als een erg zwaar traject, maar hier is Jorijn het niet mee eens. "Nee hoor, het doorlopen van de trajecten was heel goed te doen. Je moet je wel voor 100% inzetten, maar ik had nog volop tijd voor mijn vrienden en hobby's." Naast zijn mbo-studie heeft Jorijn ook altijd gewerkt. “In het eerste jaar werkte ik bij een tuincentrum. Ik ben hiermee gestopt toen ik in het tweede jaar door mijn stagebedrijf werd gevraagd om na schooltijd bij hen te komen werken." Nu Jorijn op het hbo zit merkt hij dat zijn mbo-opleiding heel goed aansluit. "Ondanks dat ik in het tweede jaar ben gestart, merk ik dat de praktijklessen heel goed aansluiten. Er worden zelfs onderwerpen behandeld, die ik al op het mbo heb gehad."

De versnelde trajecten
Het Regio College biedt verschillende versnelde trajecten aan. Je start in een 'gewone' klas. Afhankelijk van hoe je presteert, wordt er gekeken of een versneld traject bij jou past. Naast het versnelde traject heeft Jorijn ook deelgenomen aan het hbo-traject: Pre Bachelor. Dit traject duurt een jaar. Elke vrijdag gaan studenten naar InHolland om lessen te volgen, waardoor je bij een positieve afsluiting in het tweede jaar in kunt stromen. Het Regio College biedt trajecten in samenwerking met InHolland en de Hogeschool van Amsterdam.

 

Wil je meer weten over de versnelde en hbo-trajecten van het Regio College? Bel met het Servicecentrum, (075) 681 90 01, of kom op 13 maart tussen 18.00 en 20.30 uur naar de open avond in Zaandam.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen