Menu
Actueel

Nieuws en pers

ICT-studenten Regio College spelen met Lego

dinsdag 16 februari 2016

Vier groepen van de tweedejaars studenten van de opleidingen Applicatieontwikkelaar, Netwerkbeheerder en ICT-beheerder van roc Regio College maakten onlangs kennis met de methode ‘Lego Serious Play’. Het bedrijf Constructing Vision begeleidde hen hierbij.

Je staat even raar te kijken als je een klaslokaal binnenloopt en daar studenten van ICT-opleidingen met Lego ziet ‘spelen’. Ze waren echter bloedserieus aan het werk met de methode ‘Lego Serious Play’. Met Lego kun je bouwen wat je in je hoofd hebt. Het helpt daarom om een vertaalslag te maken van de wensen die een opdrachtgever heeft.

De tweedejaars ICT-studenten hebben de projectopdracht om in tien weken tijd een nieuw reserveringssysteem en complete IT-infrastructuur voor een internationaal zeer luxe vakantiepark-keten te ontwikkelen. De docenten willen met de methode ‘Lego Serious Play’ kijken of deze helpt om hen vragen te laten formuleren om de opdracht te verduidelijken. Niet alle groepen mochten daarom met Lego ‘spelen’. 

De  groepjes, die geselecteerd waren, moesten met Lego een vakantiepark na- bouwen. “Met als doel dat het voor ons overzichtelijker werd wat we moesten realiseren. We speelden de klant na en keken hoe dat verliep. Hierbij kwamen we vanzelf nog zaken tegen die we nog niet wisten. Ik vond het een unieke manier van les krijgen. Maar ook makkelijker, omdat het nu erg overzichtelijk was gemaakt. Voor deze opdracht wisten we niet echt wat er allemaal gerealiseerd moest worden. Nadat we het allemaal met Lego hadden gemaakt, wisten we wat er nog moest gebeuren en wat we waren vergeten”, aldus Dimitri Alvarez Ruiz, een van de studenten.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen