Menu
Actueel

Nieuws en pers

Hoogste punt sportzaal bereikt

maandag 31 maart 2014

Als een soort bouwpakket wordt in hoog tempo de nieuwe sportzaal van het Regio College in elkaar gezet. In het markante ontwerp dat, hoog in de lucht op palen, boven het parkeerterrein hangt, kunnen vanaf schooljaar 2014-2015 de deelnemers gebruik gaan maken van de nieuwste sportfaciliteiten. Inmiddels is het hoogste punt bereikt en dat werd op 31 maart gevierd. Wim van Amersfoort, voorzitter van het College van Bestuur, bedankte de medewerkers van bouwbedrijven de Geus, Klaver en Grimbergen. Na het bereiken van het hoogste punt zijn nog enkele maanden nodig om de sportzaal van binnen en van buiten verder af te werken.

"Voor een keer ben ik blij met deze winter zonder ijs en sneeuw", aldus Wim van Amersfoort. "Het wordt een heel bijzonder gebouw waarin onze deelnemers straks kunne sporten 'op hoog niveau'. Naast de gewone sportactiviteiten is er straks ook onder andere een klimwand en zijn er fitness mogelijkheden voor de medewerkers."

Om te kunnen bouwen moet er gewoekerd worden met ruimte op het terrein van het Regio College. Door de sportzaal op palen te zetten boven het parkeerterrein wordt er dubbel gebruik gemaakt van de beperkte vierkante meters. En het levert ook nog eens een inventief ontwerp op. Er komen twee zalen, die door middel van een schuifwand gemakkelijk tot één grote zaal om te bouwen zullen zijn. De sportzaal krijgt door middel van een grote glazen wand uitzicht naar buiten.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen