Menu
Actueel

Nieuws en pers

Hoe bereidt uitblinker Francis zich voor op de finale?

dinsdag 27 augustus 2013

Regio College uitblinker Francis Melchers is momenteel druk bezig met haar werkstage bij Centerparcs Zandvoort. Wij spraken haar over Centerparcs, stemmen en de naderende uitblinkerfinale in oktober.

Hoe gaat het met je?
“Het gaat heel goed met mij. Ik heb de afgelopen vijf maanden met veel plezier hard gewerkt op Centerparcs Zandvoort. Hier zit ik achter de balie en doe ik van alles. De meest voorkomende dingen hebben te maken met inchecken, uitchecken en vooral heel veel vragen beantwoorden van gasten! Ik heb het enorm naar mijn zin daar, dit komt vooral door de werkzaamheden maar natuurlijk ook door de gezellige collega’s. Ik zit echt op mijn plek bij Centerparcs!”

Hoe kijk je terug op de uitblinkerfinale in juni?
“Ik vond het een super leuke dag! Ik denk wel steeds; ‘Hoe kan het toch dat ik heb gewonnen, die andere meiden waren ook zo goed!’”

Op 9 september is het mbo-diner van de Mbo-Raad, hoe bereid je je voor?
“Op de facebookpagina van de Mbo-Raad heb ik filmpjes van vorig jaar bekeken van het diner. Ik ga me goed voorbereiden op de gesprekken deze dag en ga vooral met veel goede zin heen!”

Hoe zorg je ervoor dat je stemmen krijgt voor de landelijke finale?
“Via Facebook ben ik mezelf aan het promoten, daarnaast zorgen familie en vrienden ook voor stemmen. Natuurlijk hebben mijn dichtstbijzijnde collega’s van Centerparcs ook gestemd. Via het management probeer ik te regelen dat ik aan alle medewerkers een stemoproep mag sturen. Daarnaast ga ik mijn klas en mijn docenten bij het Regio College aansporen om te stemmen.“

Mocht je in oktober in de finale staan van de Mbo Uitblinkerverkiezing, kunnen we dan weer een stunt a’la de rode neuzen van je verwachten?
“Ik ben natuurlijk al druk bezig met het voorbereiden van mijn nieuwe stunt, maar wat deze precies inhoudt, is nog geheim. Als je wilt weten welke verassing ik in petto heb moet je op mij stemmen! Wie weet zie je mijn stunt dan in oktober terug tijdens het uitblinkergala!”

Waarom moet er op jou worden gestemd?
“Ik ben een doorzetter en geef niet op, wat er ook gebeurd. Ik wil aan heel Nederland laten zien dat je met mbo ook heel veel bereikt en heel ver kan komen. Men denkt nu dat je pas met hbo iets kunt bereiken, maar dat is echt niet zo!! Op het mbo leer je zoveel van de praktijk. Op school zit je voornamelijk in de boeken, maar pas op stages leer je echt de praktijk kennen. En die kennis heb je nodig!”

Help Francis op weg naar de finale! Stemmen op Francis kan heel simpel via:

http://www.ditismbo.nl/uitblinkers/2013/francis-melchers

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen