Menu
Actueel

Nieuws en pers

Goud in de stad

vrijdag 26 april 2013

(G)oud in de stad

Deelnemers Verzorgende-IG geportretteerd in AT5-programma
In het AT5 programma (G)oud in de stad, een programma over ouderenzorg in Amsterdam, wordt deze keer aandacht besteed aan zij-instromers in de zorg. Martine Bakker van AT5 volgde Richard Bout en Hennie Engelsman tijdens hun werkzaamheden en in de schoolbanken.

Voormalig vrachtwagenchauffeur Richard wil graag met mensen werken, iets kunnen betekenen voor een ander. En ook zijn collega Hennie gooide op haar vijftigste het roer om en liet de horeca achter zich. Beiden werken ze nu als leerling-verzorgende VIG 3 in Sint Jacob (onderdeel van de Osira Amstelringgroep) aan de Plantage Middenlaan. Ze beginnen opnieuw en leren al doende alle aspecten van de zorgverlening. Een dag per week gaan ze met nog een klas vol andere zij-instromers naar school, waar ze bij het Regio College de opleiding Verzorgende-IG volgen. In de praktijkles over voeding zijn ze zelf proefkonijn en ervaart Richard hoe het is om te eten als je nog geen arm kunt bewegen.

Het programma wordt uitgezonden op woensdagavond 1 mei om 19.16 uur en meerdere malen herhaald. Vanaf woensdagavond is de aflevering ook te zien op www.at5.nl/tv/goud-in-de-stad.

Uitzendschema AT5

  • woensdag 19.16 uur
  • donderdag: 10.12 uur en 19.31 uur (herhaling)
  • zaterdag: 7.55 uur (herhaling)
  • zondag: 3.54 uur, 21.15 uur en 0.54 uur (herhaling)
  • dinsdag: 10.12 uur (herhaling)

Uitzendschema RTV Noord-Holland

De serie wordt wekelijks bij RTV N-H uitgezonden. De reeks loopt daar zeven weken achter, waardoor de serie feitelijk herhaald wordt. Uitzendtijdstip is iedere zondag om 17.07 uur en dan ieder uur een herhaling.

Kijkje in de keuken

De serie ‘Goud in de stad’ geeft een realistisch kijkje in de keuken van de ouderenzorg en biedt de kijker de gelegenheid zelf een waarheidsgetrouw beeld van de sector en het werken in de ouderenzorg te vormen.

De brede diversiteit van zorg aan ouderen in Amsterdam passeert de revue: verzorging– en verpleeghuiszorg, kleinschalige zorg, dagopvang en zorg thuis. De ouderenzorg zoals deze nu is georganiseerd passeert de revue, maar ook het toekomstperspectief krijgt een plek in de serie.

Ook ervaart de kijker hoe het is om te werken in de ouderenzorg. We maken kennis met steeds een andere zorgmedewerker: van verzorgenden in de thuiszorg tot verpleegkundigen in de dementiezorg. Medewerkers die al langer in de ouderenzorg werken, leerlingen die hun eerste stage lopen en zij-instromers met een compleet andere achtergrond die gekozen hebben voor een nieuwe carrière in de zorg.

Bron: http://www.osiragroep.nl/goud_in_de_stad_2065.html

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk tot 6 aprilProefstuderen