Menu
Actueel

Nieuws en pers

Goede doelendag Regio College

vrijdag 22 maart 2013

"Donateurs werven en veel geld inzamelen"
Goede doelendag Regio College groot succes

 

“Goede doelen kunnen altijd extra hulp gebruiken. Om ze te steunen staan wij hier vandaag in winkelcentrum Makado in Purmerend”, aldus leerling Ömer Yenidogan. Leerlingen van de opleiding Marketing en communicatie van het Regio College in Purmerend vertegenwoordigen op vrijdag 22 maart acht verschillende goede doelen. Ömer: “Ieder goed doel wordt door drie leerlingen vertegenwoordigd. Het belangrijkste wat wij vandaag willen bereiken? Dat is natuurlijk donateurs werven en heel veel geld inzamelen!”


Belangstellende gezichten van winkelend publiek, enthousiaste leerlingen die mensen aanspreken en het geluid van rinkelend geld in de collectebussen. Het loopt storm op de goede doelenmarkt. Ömer: “Al wekenlang zijn wij bezig met de voorbereidingen van deze dag. We kozen in groepjes zelf een goed doel, namen contact op met deze organisaties en nu mogen we vandaag hier staan om onze eigen gekozen goede doelen te vertegenwoordigen.” Unicef, het Lilianefonds, de Hartstichting, WWF, stichting Make-A-Wish, dance4life, de Cruyff Foundation en het Waterlandziekenhuis. Dit zijn de acht goede doelen die midden in winkelcentrum Makado de markt vormen.


Kenny van der Poel koos ervoor om zich in te zetten voor de Hartstichting. Kenny: “Ik heb zelf vroeger een hartprobleem gehad, daarom wil ik voor de hartstichting geld op halen. Ik probeer bezoekers vandaag ook te motiveren om te sporten voor een gezond hart.” Robbin Broekman zet zich in voor dance4life: “Ik vind het erg om te zien dat kinderen van onze leeftijd in arme landen al rondlopen met aids. dance4life zet zich in voor deze kinderen. Wij proberen geld in te zamelen door lootjes te verkopen. We hebben er al aardig wat verkocht!”


De bezoekers van het winkelcentrum kunnen het zichtbaar waarderen dat de leerlingen aan de slag zijn voor het goede doel. Mevrouw Johanna Smit, die de markt bezoekt, is erg blij met deze dag: “Ik vind het zo goed dat er vandaag geld opgehaald wordt voor de Make-A-Wish stichting. Mijn kleinkinderen zijn ook ziek. Daarom heb ik net een donatie gedaan.”

Bekijk hier de filmimpressie van de goede doelendag.

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk tot 6 aprilProefstuderen