Menu
Actueel

Nieuws en pers

Geslaagde Dag van de Deelnemersraad

woensdag 4 maart 2015

Nieuwe leden voor de Deelnemersraad en grotere bekendheid binnen de school. Dat waren de doelstellingen van de Dag van de Deelnemersraad bij het Regio College op woensdag 4 maart in Zaandam. Met groot enthousiasme is door de leden van de raad een campagne ontwikkeld en uitgevoerd. Leerlingen die vandaag naar het roc kwamen konden er niet omheen. Niet alleen weet nu weer de hele school van de activiteiten van de Deelnemersraad, ook kregen ze verschillende sollicitaties van leerlingen die graag hun steentje willen bijdragen. 

Inspraak in het onderwijs, dat is in het mbo geregeld via een Deelnemersraad. Maar het vraagt nogal wat om je, naast het toenemend aantal lesuren, stages en andere bezigheden, ook nog eens in te zetten voor de belangen van je medeleerlingen. Er gaan heel wat uren per week zitten in het vergaderen, het lezen van beleidsstukken of het praten met je achterban. Om de Deelnemersraad op sterkte te houden moet daarom geregeld worden geworven voor nieuwe leden. Tevreden kijken de leden van de Deelnemersraad daarom terug op de geslaagde actie van vandaag.

Vanaf 8 uur ’s ochtends stonden zij, versterkt met hostessen van de opleiding Toerisme, klaar bij de ingang om deelnemers op te vangen, flyers uit te delen en vragen te beantwoorden. Ze hadden hiertoe speciale flyers en een professionele ‘goodybag’ ontwikkeld. In de loop van de dag hielden ze een presentatie in de klassen. 

 

Sinds 2011 kent het Regio College een Deelnemersraad, opgebouwd uit deelnemers van diverse afdelingen met een maximum van 15 leden. De Deelnemersraad pleit voor de belangen van de deelnemers op allerlei gebied, uiteenlopend van de catering tot de inrichting van het onderwijs. Ieder jaar worden er leden van verschillende afdelingen gekozen door hun mede-deelnemers om de afdeling te vertegenwoordigen in de raad.  

 

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen