Menu
Actueel

Nieuws en pers

Genomineerde studenten voor Uitblinker van het jaar zijn bekend

dinsdag 9 april 2019

Ze zijn bekend…de studenten die het tot de halve finale hebben geschopt voor de titel Uitblinker van het jaar van het Regio College. De 9 halve finalisten zijn in de klas 'overvallen' met de mededeling dat ze genomineerd zijn! Dit zijn de genomineerde studenten: Levi Stuurman, Britt Suasso de Lima de Prado, Melanie Brevé, Rosalie Kats, Roy Haasbroek, Maarten Telleman, Yentl Sachs, Kelly Roemer en Bener Bas. 

Om zich te kwalificeren tot een van de 3 finalisten moeten zij pitchen voor de 3 onderwijsdirecteuren van het Regio College. Daarvoor krijgen zij een speciale training van de Nederlands kampioen pitchen Jouri Schoemaker, zodat zij in de finale hun beste beentje kunnen voorzetten.

Tijdens het Uitblinkersgala op maandag 20 mei in het Zaantheater wordt de Student en de Docent van het jaar gezocht. Het team Events van de afdeling Communicatie & Werving van het Regio College, bestaande uit Joyce Kabalt en Jamie-Lee Smid is al begin maart gestart met de zoektocht.

Tijdens een promotieweek ging een promotieteam, bestaande uit studenten en het team events, alle locaties van het Regio College langs om studenten, docenten en medewerkers te vertellen dat ze hun Student en Docent van het jaar konden aanmelden.

WAT ZIJN UITBLINKERS?
Uitblinkers, ook wel ambassadeurs genoemd, zijn studenten aan het ROC Regio College die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Er wordt verder gekeken dan het halen van hoge cijfers, zoals of de student vaardigheden en competenties die bij het (toekomstige) beroep horen beheerst. Maar ook studenten die in staat zijn om anderen te inspireren en uit te dragen wat voor maatschappelijke waarde het mbo-onderwijs heeft.

Bij de Docent van het jaar gaat het om inhoudelijke kennis en competenties, bijzondere manieren of materialen om de studenten te laten leren maar zeker ook over het samenwerken met andere docenten en medewerkers.

In de week van 8 april worden de 10 docenten verrast die de meeste aanmeldingen hebben ontvangen. Zij gaan tussen dinsdag 16 april en vrijdag 10 mei de strijd met elkaar aan om de titel Docent van het jaar te bemachtigen. Deze winnaar wordt op maandag 20 mei, tijdens het Uitblinkersgala, in het Zaantheater bekend gemaakt.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen