Menu
Actueel

Nieuws en pers

Gemeenten en bedrijven beoordelen examenkandidaten infra

maandag 10 juni 2013

Gemeenten en bedrijven beoordelen examenkandidaten infra bij Regio College


“De presentaties waren top”, aldus docent Frits Jousma van de afdeling Infra van het Regio College in Heerhugowaard. Op donderdag 6 juni presenteerden 13 deelnemers van de driejarige BBL-opleiding Kaderfunctionaris uitvoering bouw en infra hun afstudeerproject tijdens een druk bezochte bijeenkomst in aanwezigheid van opdrachtgevers, werkgevers, docenten, medestudenten en externe beoordelaars. De deelnemers benaderden gemeenten en bedrijven op zoek naar een opdracht waarmee zij aan de slag zouden kunnen. In plaats van zelf de uitvoering ter hand te nemen, deden de heren nu al het voorwerk zelf, zoals bestek en tekeningen maken, zodat een aannemer te zijner tijd het werk kan uitvoeren.

De opleiding heeft als doel de deelnemers een stapje hoger te brengen. Na afronding kunnen zij aan de slag als kaderfunctionaris, dat wil zeggen als (assistent) uitvoerder, calculator of werkvoorbereider. De meeste deelnemers werken als straatmaker, grondwerker of rioleringswerker wanneer ze aan hun opleiding beginnen. “Het is in de regel de werkgever die het initiatief neemt omdat zij zien dat iemand meer in zijn mars heeft. Zij gaan dan met diegene in gesprek. Vervolgens komen ze bij ons.” Docent Frits Jousma benadrukt hoe belangrijk de goede samenwerking tussen Regio College, bedrijfsleven en deelnemers is voor het welslagen van dit alles. Niet voor niets waren er veel mensen uit het bedrijfsleven aanwezig bij de presentaties. “De kracht in dit verhaal zit hem ook in de externe beoordelaars die de deelnemers geheel belangeloos beoordelen.”

De opdrachten varieerden van weilandparkeren – een weiland geschikt maken voor zowel begrazing als, tijdens evenementen, parkeren (in opdracht van de gemeente Opmeer), de reconstructie van de drukke Compagniesingel in Medemblik naar een 30km-zone (gemeente Medemblik), de inrichting van een bedrijventerrein (in opdracht van B. van Haastere b.v.), en de herinrichting van de Van Eedenstraat in Heerhugowaard vanwege de vestiging van een school aldaar in verband met de verkeersveiligheid (gemeente Heerhugowaard).

Alle projecten zullen daadwerkelijk worden uitgevoerd.

 Gemeenten En Bedrijven Beoordelen2
Spanning bij de deelnemers voor aanvang.

Gemeenten En Bedrijven Beoordelen3
Er was grote belangstelling voor de presentaties.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk tot 6 aprilProefstuderen