Menu
Actueel

Nieuws en pers

Gemeente Zaanstad zeer tevreden over studenten Regio College

maandag 20 november 2017

Taart voor studenten Bouwkunde als dank voor geslaagde uitvoering opdracht

Vierdejaarsstudenten van de opleiding Bouwkunde aan het Regio College in Zaandam zijn vanmiddag in het zonnetje gezet. Onlangs voerden zij een opdracht die ze kregen van de gemeente Zaanstad naar volle tevredenheid uit. Op 3 november j.l. startte de gemeente met de campagne ‘Funderingsproblemen - Laat je huis niet zakken’ (zie www.funderingen.zaanstad.nl voor meer informatie). Studenten van het Regio College werd gevraagd of zij het logo van de campagne tastbaar konden maken in de vorm van een bokaal. Met een 3D-printer wisten zij tot een schitterend resultaat te komen (zie foto). Om dit heuglijke feit te vieren, werd als dank aan de studenten vandaag een taart overhandigd door Rick Kleverlaan, technisch adviseur fundering bij de gemeente Zaanstad.
‘Het werken met de 3D-printer was ontzettend leuk en uitdagend. Het is nieuw en weer eens wat anders dan anders’, aldus Laurens Knaap, één van de studenten.

Bouwkunde bij het Regio College, en daarna?

De opleiding Bouwkunde, gegeven aan de Jufferstraat in Zaandam, biedt tal van mogelijkheden voor de toekomst. In deze opleiding werk je aan echte praktijkopdrachten, zoals in dit geval de bokaal die gemaakt is in opdracht van de gemeente. Na het volgen van deze opleiding kun je aan de slag bij bouwbedrijven, aannemers of de overheid. Ook kun je ervoor kiezen om verder te studeren aan het hbo.

De studenten zouden zomaar in de toekomst funderingsherstel kunnen gaan doen. Genoeg werk voor ze de komende jaren, want er moeten nog heel wat huizen hersteld worden. Stuk voor stuk zijn de studenten bekend met de problemen. Ofwel omdat het huis van hun ouders hersteld moest worden, ofwel omdat ze het in Zaanstad en in de buurt zien gebeuren.

De studenten die aan de bokaal hebben gewerkt zijn erg enthousiast over de opleiding en hebben met veel plezier aan de opdracht van de gemeente Zaanstad gewerkt. Trotse docent Han Visser: ‘Ondanks óf dankzij de inzet van hedendaagse techniek (3D-printen, BIM) heeft deze opdracht voor de gemeente Zaanstad het groepsgevoel van de vierdejaarsstudenten enorm versterkt. Met trots en een beetje weemoed nam klas 4B afscheid van hun scheve toren.’

Taart Van De Gemeente

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen