Menu
Actueel

Nieuws en pers

Geen gevaar op besmetting TBC

dinsdag 21 april 2015

Vorige week hebben wij bericht dat de GGD open tuberculose (TBC) heeft geconstateerd bij een inwoner van Noord-Holland. Dit blijkt ook een deelnemer van het Regio College te zijn. Wij wensen de deelnemer een spoedig herstel toe.

Bij open TBC is de kans op besmetting alleen reëel bij direct, face to face contact. De GGD heeft daarom het onderzoek gericht op klasgenoten, op het docententeam en op andere medewerkers die met deze leerling intensief contact hebben gehad. Er is bij leerlingen geen besmetting geconstateerd en voor de GGD is er op dit moment geen aanleiding om in deze groep verder onderzoek te verrichten. Er is bij twee docenten een tuberculose infectie geconstateerd. De vorm die is aangetroffen levert geen besmettingsgevaar voor anderen op. Bij de andere onderzochte docenten is geen infectie aangetroffen.

Omdat er geen besmettingsgevaar is, kunnen deelnemers hun lessen en hun stage blijven volgen.

Indien er nog vragen zijn kan er contact opgenomen worden met het Servicecentrum van het Regio College, (075) 681 90 01 of via e-mail servicecentrum@regiocollege.nl.

Voor vragen op medisch gebied kan contact worden opgenomen met de GGD te Zaandam, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9:00 en 15:00 tel. (075) 651 92 49.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen