Menu
Actueel

Nieuws en pers

Francis Melchers Mbo-Uitblinker Regio College

dinsdag 4 juni 2013

Een knallende opening met uit de boxen het lied ‘Eye Of The Tiger’ en een zaal vol mensen, die met rode nep-neuzen naar jou kijken. Mbo-leerling Francis Melchers wist met deze originele stunt een verpletterende indruk op de jury te maken. Op maandag 3 juni vond op het Regio College de Mbo-Uitblinker verkiezing plaats. Jaarlijks organiseert de Mbo Raad een landelijke uitblinkerverkiezing waarvoor alle roc’s een leerling kunnen voordragen. De vakjury onder leiding van wethouder Erik Struijlaart benoemde Toerisme leerling Francis tot uitblinker van het Regio College 2013.

Visie
Een eigen bungalowpark met wellness faciliteiten, dat is wat Mbo-Uitblinker Francis Melchers wil. Hiervoor is visie volgens Francis belangrijk. “Als alle neuzen dezelfde kant op wijzen kun je meer bereiken. In mijn ogen is dat belangrijk voor een uitblinker om te weten.” Heel toepasselijk zorgde Francis ervoor dat het hele publiek met een rode nep-neus op naar haar presentatie luisterde.


Doorzetter
Al bij de start van haar opleiding viel haar doorzettingsvermogen direct op bij docenten. Ondanks het overlijden van haar moeder in het begin van haar opleiding, is Francis zich voor de volle honderd procent blijven inzetten. Hiermee heeft Francis diepe indruk achter gelaten. “Ze was nooit afwezig en bleef goede cijfers halen, heel bijzonder in zo’n zware situatie”, aldus docent Tom de Lange.


Commerciële tijger
Het openingslied ‘Eye Of The Tiger’ is typerend voor Francis, ze noemt zichzelf niet voor niets een echte commerciële tijger. “De commerciële tijger in mij is altijd aanwezig. Mijn doel is om eerst al mijn diploma’s op zak te hebben. Daarna ga ik mijn droom pas écht verwezenlijken. Als mijn papiertjes binnen zijn, ben ik van plan om met sponsoren mijn eigen wellness bungalowpark te openen”.


Tijdens een spetterende finale nam Francis het op tegen kandidaat-uitblinkers Anikka de Jong en Kim Vagevuur. De jury koos Francis als uitblinker van het Regio College om haar doorzettingsvermogen en ondernemerskwaliteiten. Zij zal in oktober het Regio College vertegenwoordigen tijdens de landelijke verkiezing.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen