Menu
Actueel

Nieuws en pers

Studenten Regio College kunnen volop praktijkervaring opdoen met robotica en moderne technologie

donderdag 14 februari 2019

 


Fieldlab Robotica NH feestelijke geopend 


Praktijkervaring opdoen met robotica en moderne technologie. Dat is vanaf nu mogelijk voor (v)mbo-studenten Techniek, Zorg en Groen uit Zaanstad en daarbuiten, dankzij Fieldlab Robotica NH. Donderdagmiddag vond de opening van dit Fieldlab plaats bij het bedrijf Bosma & Bronkhorst in Zaandam. Tijdens de opening werden twee industriële robotarmen onthuld waar onze mbo-studenten binnenkort mee kunnen experimenteren. Deze robotarmen zijn door Heineken aan het onderwijsproject geschonken.

Proost op innovatie en toekomst
Het Fieldlab bestaat uit een grote praktijkruimte en een theorielokaal. Beide ruimtes zijn gehuisvest in de moderne bedrijfshal van Bosma & Bronkhorst. De ruimte is gevuld met twee reusachtige robotarmen. Deze armen hebben in het verleden heel wat beertenders verplaatst en zijn door Heineken aan het onderwijsproject geschonken, omdat zij het belangrijk vinden om te investeren in onderwijs. De armen werden met één druk op de knop onthuld door wethouder Groothuismink, directeur Luc Bonkhorst van Bosma & Bronkhorst en Innovatiemanager Jeroen Swuste van Heineken. Wethouder Groothuismink is erg blij met het Fieldlab in Zaanstad. "Het is fantastisch dat door het bundelen van de krachten binnen overheid, onderwijs en bedrijfsleven dit Fieldlab Robotica tot stand is gekomen. Ik vind dit soort initiatieven van groot belang, want op deze wijze kan het onderwijs goed aansluiten bij de veranderende technologie en de behoefte bij bedrijven.'' Als afsluiter van de onthulling en als dank voor de mooie schenking werd er met een Heineken biertje geproost door de heren Bonkhorst en Swuste.

​Krachten bundelen
Fieldlab Robotica NH is een samenwerking tussen 38 bedrijven uit de sectoren Techniek, Groen en Zorg, de gemeente Zaanstad, 13 onderwijsinstellingen -waaronder het Regio College- en de Provincie Noord-Holland. Samen zetten zij de schouders onder hun gemeenschappelijke doel: studenten klaarstomen voor de banen van de toekomst. Hierdoor hebben studenten goede baankansen en bedrijven kunnen de door hen gewenste 'twentyfirst century skilled' werknemers van de toekomst  

 Foto's: Pascal Fielmich

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen