Menu
Actueel

Nieuws en pers

Examen niet gehaald? Tweede kans bij het vavo!

donderdag 15 juni 2017

Als je om een of andere reden je havo- of vwo-diploma niet hebt gehaald en je wilt tóch die ene opleiding gaan volgen, dan kun je terecht bij het vavo. Je studeert gericht voor het eindexamen in de vakken van jouw keuze en in één of twee jaar heb je je diploma. Maar het is niet voor luie mensen. Twee oud-leerlingen van roc Regio College in Zaandam, Tessa Snel en Mitchell Krull, vertellen over hoe zij hun toekomst ter hand hebben genomen.

Tessa Snel (23): “Ik heb in 2014 al mijn havo-diploma bij het Regio College gehaald, nu kom ik terug om nog een paar deelcertificaten (losse vakken) op vwo-niveau te halen. Ik wil namelijk Humanistiek in Utrecht gaan studeren.” Tessa had oorspronkelijk een vmbo-T diploma, maar het bleek al snel dat ze meer wilde. “Mijn moeder gaf toen deze tip! In twee jaar, met vier vakken per jaar, heb ik toen mijn havo gehaald.”

Mitchell Krull (25) bleek ook een laatbloeier. “Ik heb eerst vmbo-T gedaan en ben toen naar het mbo gegaan, met de bedoeling daarna door te gaan naar het hbo. Maar het mbo was voor het niet voor mij.” Inmiddels heeft Mitchell zijn havo-diploma gehaald, een hbo-studie Commerciële Economie achter de rug en begint hij nu aan de universitaire studie Business Proces Management & IT.

Het vavo is niet voor luie mensen. Het is flink aanpakken en het is veel minder schools dan de middelbare school. Je moet dus zelf plannen, discipline hebben en zeer gemotiveerd zijn. Mitchell: “Als je een les mist loop je meteen een week achter.” Tessa kan dat beamen: “Het gaat heel snel hoor! Je begint meteen te blokken voor je examens. Maar je krijgt heel goede begeleiding en ik alle vertrouwen in de docenten. Mitchell vult nog aan: “Het is goed dat er een mogelijkheid is om alsnog je havo of vwo te halen. Er is altijd een mogelijkheid!”

Op 21 juni is er een infoavond over het vavo bij het Regio College. De avond is van 18.00 tot 20.00 uur, Cypressehout 95 in Zaandam. Lees hier meer over de infoavond.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!Snel je havo- of vwo-diploma halen?Schrijf je nu in voor vavo!Snel je havo- of vwo-diploma halen?