Menu
Actueel

Nieuws en pers

Event positieve rolmodellen tijdens de ramadan heeft veel studenten geinspireerd

dinsdag 12 juni 2018

Positieve rolmodellen - IMG 0371Op maandag 11 juni heeft het Regio College een mooi en positief event georganiseerd met de naam: Positieve Rolmodellen tijdens de Ramadan. Maar liefst 8 bekende rolmodellen kwamen op de school, om over hun eigen rol als ‘rolmodel’ te spreken en in gesprek te gaan met de studenten van het Regio College over diverse onderwerpen die onder de jeugd spelen. Aan het eind van de bijeenkomst was er een meet & greet met alle gasten voor de studenten.

Rolmodellen
Het event werd geopend door Emin Kececi, docent Engels aan het Regio College en een van de organisatoren van de bijeenkomst. Meester Yasin presenteerde de middag. Als eerste trad Redouan Badaou op. Hij is bekend van The Voice Kids van een aantal jaren geleden en student aan het Regio College. Vervolgens kwamen Dina El Filali, Abid en Des Balentien aan het woord, allen met een emotioneel en indrukwekkend verhaal over zichzelf en hoe ze uiteindelijk een inspiratie zijn geworden zijn voor anderen en gezien worden als rolmodel.

Panelgesprek
Mounir Samuel leidde vervolgens een panelgesprek bestaande uit Des Balentien, Dana El Filali, Abid Tounssi en Mohammed Saiah. Zij gingen in gesprek met studenten, medewerkers en docenten uit de zaal. Nicoline Smalbraak (bekend uit onder andere Utopia) sloot het event af met een mindfulnesstraining.

Het was de eerste keer dat dit evenement was georganiseerd op het Regio College. De studenten gaven aan dat zij erg geïnspireerd zijn geraakt door de gastsprekers. Vooral de boodschap naar positieve dingen te blijven kijken en door te gaan, ondanks alle tegenslagen die de sprekers hebben meegemaakt is er een die velen is bijgebleven. En in jezelf blijven geloven, waardoor je een inspiratie voor anderen kunt zijn.

 Emin Kececi: “Ik heb vele positieve reacties ontvangen. Daarom ben ik ervan overtuigd dat dit soort evenementen studenten inspireert en kracht geeft om ook in moeilijke situaties door te blijven gaan.

 NPO Radio 1 Nieuws & Co-bus
Na het event was de Nieuws & Co bus van het gelijknamige NPO Radio 1 programma aanwezig. Tijdens de live-uitzending werden Emin, Des Balentien, Meester Yasin en een aantal studenten geïnterviewd over hun ervaringen.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen