Menu
Actueel

Nieuws en pers

Feestelijke vuurdoop bij Regio College / SPG-NH

dinsdag 7 november 2017

Eerste infraopleidingscentrum in Nederland met hybride kraan

Het was maandag een feestelijk gebeuren bij het opleidingscentrum van het Regio College / SPG-NH in Heerhugowaard. Na een speech van Marcel Stoop, plaatsvervangend directeur SPG-NH en Jo Frijns, directeur Techniek & ICT bij het Regio College kreeg Paul van Twisk, tweedejaars student Machinist grondverzet, de eer om als eerste met de nieuwe kraan te werken. Hier werd een echt feestje van gemaakt. Paul zat nog maar net op de kraan en de confetti vloog langs zijn oren.  

De hybride kraan, de Bobcat E10, werkt elektrisch en op diesel en creëert geen uitstoot. De aanschaf van deze kraan heeft als doel om de praktijk in huis te halen. Niet alleen voor de machinistopleidingen is de kraan interessant, ook de studenten van de riool- en straatmakersopleidingen gaan met de kraan werken. En kun je met deze relatief kleine kraan werken, dan kun je ook met grote kranen, zoals een rupskraan van 30 ton, overweg. “Het is geweldig dat we de aanschaf van de kraan gezamenlijk konden realiseren en we hopen dat onze studenten ongelofelijk veel van deze kraan zullen leren,” aldus Marcel Stoop.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen