Menu
Actueel

Nieuws en pers

Dubbel feest bij het Regio College, diploma's en nominaties techniekprijs 2013

maandag 15 juli 2013

De diploma-uitreiking van technische mbo opleidingen bij het Regio College in Zaandam was in meerdere opzichten een succes. Een groot aantal geslaagden kreeg niet alleen het fel begeerde bewijs van vakmanschap. Tijdens de feestelijke bijeenkomst zijn ook de nominaties voor de techniekprijs 2013 bekend gemaakt. Deze regionale prijs heeft als doel het onderwijs in de technische sector te promoten. Doelgroep zijn leerlingen van het hoogste niveau uit het middelbaar beroepsonderwijs. Meerdere technische richtingen zijn bij de prijs betrokken.

De nominatie kan betrekking hebben op een individu of een groep leerlingen. Vanuit infratechniek zijn twee groepen deelnemers genomineerd. De eerste groep bestaat uit: Klaas Stam, Dick Blüm, Nico Wehnes en Tom Swart. De andere groep betreft: Tim Sepers, Jack de Bruin en Ernst Huisman. De motorvoertuigenbranche wordt gerepresenteerd door: Mick Haak en Jordy Stoops. Frans Bakkum, Stefan Bos en Reinier de Boer vertegenwoordigen de bouwsector. Vanuit procestechniek zijn Rowan Steen en Maurice Pical genomineerd. Werktuigbouw heeft met Mitch Oepkes slechts één kandidaat.

Bij de genomineerden zitten zowel leerlingen die voltijds als in deeltijd onderwijs volgen.


Verkiezing door deskundige jury

Voor de winnaar(s) is een bedrag beschikbaar van € 1.250. De techniekprijs wordt jaarlijks toegekend. De jury bestaat uit 3 leden; zitting hebben: Jan Schouten van het Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw, Jan Leeghwater, voorzitter van Metalektro Zaanstreek (vereniging van ruim vijftig Zaanse metaal- en elektrobedrijven en G. Aafjes, lid van deze vereniging.


Uitreiking in het Stadhuis

De winnaar zal op dinsdag 3 september 2013, in de raadszaal van het Stadhuis in Zaandam, bekend worden gemaakt. Bij de uitreiking zullen mevrouw G. Faber (burgemeester), de heer E. Struijlaart en mevrouw C. Noom (beiden wethouder), het College van Bestuur van het Regio College en het bestuur van De Maatschappij aanwezig zijn.


Initiatiefnemers van deze prijs zijn De Maatschappij en het Regio College. Doelstelling van de Nederlandsche Maatschappij is het bevorderen van het economische leven, zowel nationaal als regionaal en lokaal.

 

Op de foto staan enkele genomineerden, van links naar rechts:Marten Ris (afdelingsmanager Bouw en Infra bij het Regio College), Rowan Steen, Maurice Pical, Frans Bakkum, Reinier de Boer, Stefan Bos en Jordy Stoops

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk tot 6 aprilProefstuderen