Menu
Actueel

Nieuws en pers

Deelnemers Entree van Regio College helpen Sinterklaas

donderdag 26 november 2015

Stel: je hebt op school het vak ‘handel’ en je moet in een les leren inpakken. Wat doe je dan als docent en leerling? Ga je lege flessen inpakken of ga je Sinterklaas helpen die in het land is?

Henri van Wezel, docent bij de opleiding AanZ!,  werkte ooit bij de Prinsenstichting. Om het inpakken te oefenen en om ook nog nuttig bezig te zijn, nam Henri contact op met zijn voormalige werkgever om te vragen of Sinterklaas hulp nodig had met het inpakken van cadeautjes. Dat kwam goed uit: tegenover het activiteitencentrum aan de Westerkoogweg in Purmerend zit een lagere school. De Sint bezoekt deze school en kon wel hulp gebruiken bij het inpakken.

Op woensdag 18 november vertrokken vijftien deelnemers van AanZ! naar de Westerkoogweg om te helpen bij het inpakken. Samen met cliënten van de Prinsenstichting pakten ze  in anderhalf uur tijd vijfhonderd schoencadeautjes in. De begeleiding van de Prinsenstichting had alles goed georganiseerd. Mede daarom konden ze snel en goed werken.

Na afloop zorgde een cliënt, die in de catering werkt en de muziek verzorgd, voor heerlijke soesjes en limonade. Tevreden over het geleverde werk, maar ook door de ontmoeting met de cliënten van de Prinsenstichting togen de deelnemers weer naar huis.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen