Menu
Actueel

Nieuws en pers

Debattoernooi deelnemers tandartsassistent

dinsdag 11 februari 2014

Op 7 februari deden zeven derdejaars deelnemers van de opleiding Tandartsassistent mee aan het MBO Debattoernooi 2014. Aan dit debat, dat dit jaar voor de achtste keer werd georganiseerd, deden 16 mbo-scholen uit heel Nederland mee. De organisatie was in handen van de Stichting Nederlands Debat Instituut, met steun van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Gastlocatie was het MBO College Hilversum. Op het heetst van de snede werd gedebatteerd over onder andere het Nederlandse immigratiebeleid en het studiefinancieringsstelsel.

Het landelijke MBO Debattoernooi is de grootste studentencompetitie binnen het mbo. Tijdens drie debatrondes werd bepaald welke twee teams in het finaledebat zouden staan.

Debattournooi Deelnemer Verdedigt Stelling 2

De deelnemers debatteerden dit jaar over de volgende stellingen:

  • Asielzoekers in Nederland moeten tijdens hun procedure afgescheiden blijven van de samenleving.
  • Studenten die slechte cijfers halen moeten minder studiefinanciering krijgen.
  • De overheid moet “catfish” (i.e. een persoon die online relaties aangaat met een valse of misleidende identiteit) opsporen en vervolgen.
  • Topvoetballers moeten wereldwijd maximaal 1 miljoen euro per jaar verdienen.

De studenten konden drie van de vier stellingen vooraf voorbereiden, maar hoorden pas kort van tevoren of zij voor- of tegenstanders zouden zijn. De vierde stelling was een improvisatiestelling, die vlak voor het debat bekend werd gemaakt.

Het was een geweldig spannende ervaring om op deze manier jezelf te presenteren. Onze studenten hebben een mooi certificaat ontvangen dat het goed doet in hun portfolio en op hun cv.

Debattoernooi Deelnemers Tandartsassistent

De namen van de debaters zijn van links naar rechts:

Merve Cosar, Elen Yildirim, Dilara Kilic, Suleman Noori, Stacey van Vliet, Amy de Jong en Loes de Boer. Zij werden begeleid door docent Nederlands Jose Paumen.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk tot 6 aprilProefstuderen