Menu
Actueel

Nieuws en pers

De code is gekraakt!

woensdag 11 maart 2020

Techniek escape room officieel geopend dankzij Lizz de Boer en Nick Lawrie!

Er lag gisteren een spannende uitdaging bij het Regio College in Zaandam. Twaalf genodigden met een link naar het onderwijs, Trias VMBO leerlingen Lizz de Boer en Nick Lawrie en onze Mbo Uitblinker Rosalie Kats kregen de opdracht om de code van Het Huis van Alvara te kraken. Met de code konden Lizz en Nick de sleutel van Het Huis van Alvara bemachtigen. Hiermee is de escape room, de eerste Bèta&Tech Experience, officieel geopend! 

De Bèta&Tech Experience is een rondreizende en interactieve techniekbeleving, inclusief escape room en lesprogramma, speciaal voor de onderbouw van het vmbo. De escape room is een spectaculair huis vol technologie gekoppeld aan spannende uitdaging. Van de startvideo schieten de hartslagen omhoog: “Over 20 minuten arriveert de zwaarste storm die Nederland ooit gezien heeft.” Het huis moet door de klas worden klaargemaakt voor de storm. Lukt dit niet dan is de hele groep het haasje.

Om deze Bèta&Tech Experience te kunnen realiseren bundelden overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven hun krachten. Het gezamenlijke doel: leerlingen laten ervaren dat zij alles in zich hebben om het verschil te maken in een veelzijdige en moderne technieksector.

Bij de opening sprak de Zaanse wethouder Natasja Groothuismink haar bewondering uit voor de krachtige samenwerking tussen 14 partners. Ruud Porck, landelijk ondersteuner van Sterk Techniekonderwijs, sprak van een historische bijeenkomst. “Het beroepsonderwijs heeft contextrijke leeromgevingen keihard nodig!”

-------------

Deze Bèta&Tech Experience is het resultaat van een krachtige samenwerking: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, STO Zaanstreek, STO Amsterdam, Metropoolregio Amsterdam, Gemeente Zaanstad, Regio College, Bouwmensen KZW, InstallatieWerk Noord-Holland, Tetrix Techniekopleidingen, FPTC en het Fieldlab Robotica Noord-Holland. 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen