Menu
Actueel

Nieuws en pers

Daan Horak wint finale StartUP! Excellent Ondernemen

dinsdag 10 juli 2018

Prijsuitreiking DaanOp dinsdag 10 juli was de Grande Finale van StartUP! Excellent Ondernemen, een bijzonder onderwijsprogramma van het Regio College. Winnaar Daan Horak won een Rabobank starterskapitaal van € 5000. De prijs werd uitgereikt door Cedric Cairo van de Rabobank en Denise Kelder, winnares van 2017.

Het Regio College biedt sinds drie jaar een bijzonder onderwijsprogramma; StartUP! Excellent Ondernemen. Een intensief programma voor ambitieuze mbo- en vavo studenten met lef die in negen maanden tijd een echt bedrijf opbouwen met hulp van Zaanse ondernemers.

Op de avond van 10 juli gaf een zichtbaar trotse directeur Economie & Toerisme Micha Leummens de aftrap voor de finale van het programma Startup! Excellent Ondernemen 2017-2018. De ultieme proeve van bekwaamheid voor negen jonge ondernemers, allen fulltime studerend aan het Regio College. In de voorgaande negen maanden hadden ze zich onder leiding van twee vaste coaches en diverse gastdocenten (allen ondernemer) ondergedompeld in de ins en outs van het ondernemerschap. Werkten ze een eigen bedrijfsidee uit tot een model voor een heus bedrijf. Een bedrijf dat constant veranderde, op basis van onderzoek, klantgesprekken, nieuwe inzichten en onverwachte marktontwikkelingen. Hectiek ‘to the max’ dus. Totdat ze een punt moesten zetten, half juni, en zeggen: ‘af of niet, dit is het’.

Met die instelling en met de nodige spanning stonden ze daar te pitchen voor een volle zaal en een kritische zeskoppige jury o.l.v. Rabobank accountmanager Cedric Cairo. Voor het eerst waren ze elkaars concurrenten, want dankzij Rabobank Zaandam lag er aan de finish € 5000,- plus een coaching-traject klaar voor de Beste Ondernemer van deze jaargang. Die prijs ging in twee spannende rondes naar Daan Horak, bedenker en hoofduitvoerder van Cell Charge en zijn product: een horeca design-tafel op zonne-energie, voor het opladen van mobieltjes en aanverwante apparaten.

Het applaus van publiek - waaronder ook alumni, Zaanse topondernemers als Astrid van der Meer en Robert Peters, en Marcel Verra van gemeente Zaanstad - gold voor alle jonge ondernemers die daar vol trots hun ondernemerscertificaat in ontvangst namen.

Over StartUP!

Dit is een extra scholingsprogramma van het Regio College voor studenten die bovenop hun reguliere opleiding meer willen en meer (aan)kunnen. Voor studenten die een bedrijf willen opbouwen. Of die een baan willen waarin je mag ondernemen.

Een bedrijf kan alleen succesvol zijn als de ondernemer dat zelf ook is. Dus bouwen zij binnen StartUP! ook aan zichzelf als ondernemer. En dat vraagt moed en de bereidheid om kritisch naar jezelf te kijken.

De jonge ondernemers krijgen les en coaching van ervaren ondernemers uit de Zaanstreek en Amsterdam en van ondernemende docenten. Het programma daagt hen uit om creatief en grensverleggend te denken en handelen. Ook gaan de deuren naar het Zaanse bedrijfsleven voor hen open door de nauwe contacten die het Regio College met het bedrijfsleven heeft opgebouwd. Aan het einde van de opleiding krijgen de studenten een erkend ‘Open Badge’ certificaat. Plus natuurlijk de kans op een starterskapitaal van € 5000,-, dit jaar gesponsord door de Rabobank. 

 

Fotograaf: Martijn Voorhout

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen