Menu
Actueel

Nieuws en pers

Chaima Chakor mbo Uitblinker 2016 van het Regio College

donderdag 2 juni 2016


“Ik ben er stil van!”, is de reactie van Chaima Chakor op de uitslag van de jury. Op woensdag 1 juni vond bij het Regio College in Zaandam de finale plaats van de Mbo-Uitblinkerverkiezing. De jury benoemde Chaima, student  van de opleiding Onderwijsassistent, als Uitblinker 2016 van het Regio College. In november zal Chaima het Regio College vertegenwoordigen tijdens de landelijke verkiezing.

 

Vluchtelingenproject

De jury koos unaniem voor Chaima, omdat zij het meest voldeed aan alle criteria die aan de Uitblinker gesteld zijn, o.a. vakmanschap, inzet, betrokkenheid, creativiteit, doelgerichtheid en uitblinkende stageopdracht. “Je plaatst wat jezelf doet in het grotere verhaal van de wereld,” aldus juryvoorzitter Dick Emmer, wethouder van Zaanstad. Tijdens haar stage op de Herman Gorterschool heeft Chaima een educatief project over vluchtelingen opgezet voor haar klas. Een actueel onderwerp waar ook bij de kinderen veel meningen en vragen over leefden.  Doordat ze vrijwilligerswerk deed bij de vluchtelingen in het Veldpark, kende ze een vluchteling die leraar was. Ze vroeg hem om vragen van kinderen in de klas te komen beantwoorden. Dit was zo’n succes dat andere leerkrachten en ook andere scholen dit project gingen doen.  

Toekomst

De moeder van Chaima adviseerde haar om de onderwijskant op te gaan. Ze heeft dit goed gezien ingeschat, want Chaima vindt het een heel leuk vak en ze doet het erg goed op school. Chaima zit in het examenjaar van haar opleiding. Na de zomervakantie hoopt ze op de pabo te starten.

Landelijke verkiezing

Chaima vertegenwoordigt het Regio College op 24 november bij de landelijk Uitblinkerverkiezing van de MBO Raad. Van 5 september tot en met 9 november kun je stemmen op Uitblinker Chaima via www.ditismbo.nl!

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen