Menu
Actueel

Nieuws en pers

BuitenSPEELdag op Koemarkt een groot succes

woensdag 14 juni 2017

Op woensdag 14 juni stond de Koemarkt in Purmerend volledig in het teken van water en zand,  het thema van de BuitenSPEELdag. Meer dan 400 basisschoolkinderen speelden deze middag aangemoedigd door mbo-studenten Pedagogisch medewerker van het roc  Regio College, die samen met Spurd de dag organiseerden.

Het mooie weer in combinatie met de zomers getinte spelletjes toverden de Koemarkt om tot één groot speelplein. Kinderen konden kiezen uit zandkastelen bouwen, de grote waterglijbaan, skelter racen, waterzakken stuk slaan maar ook knutselen, schminken en kijkje nemen bij echte brandweerauto’s. “Dit is toch fantastisch om zoveel kinderen te zien genieten op de Koemarkt. Spelen is bewegen én je creativiteit gebruiken”, aldus docent Ankie Sanderman die de ruim 50 studenten bij het project begeleidde.

De studenten bedachten zelf het thema en organiseerden dan de hele dag, tot en met het maken van de spellen aan toe. Kim Symons, student van het roc Regio College:  “We zijn in totaal wel vier maanden mee bezig geweest. Ik vind het geweldig om te organiseren en samen te werken met de andere klassen. Om dan dit als resultaat te zien is echt geweldig.  Je ziet hoeveel plezier de kinderen hebben vandaag. Ook de aanwezige ouders en grootouders hebben plezier. Dat is waar het voor ons om draait en dat is voor ons dan ook extra genieten.”

 

IMG 6402

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen