Menu
Actueel

Nieuws en pers

Bouw sportzaal van start op 16 december

dinsdag 3 december 2013

Vanaf schooljaar 2014-2015 kunnen de leerlingen van het Regio College gebruik maken van de nieuwste sportfaciliteiten. Begin december start namelijk de bouw van een gloednieuwe sportzaal aan de Cypressehout in Zaandam. Tijdens de bouw van het inventieve ontwerp moeten natuurlijk wel gewoon de lessen doorgaan.

Om te kunnen bouwen moet er gewoekerd worden met ruimte op het terrein van het Regio College. Door de sportzaal op palen te zetten boven het parkeerterrein wordt er dubbel gebruik gemaakt van de beperkte vierkante meters. En het levert ook nog eens een inventief ontwerp op. Er komen twee zalen, die door middel van een schuifwand gemakkelijk tot één grote zaal om te bouwen zullen zijn. De sportzalen krijgen door middel van een grote glazen wand uitzicht naar buiten. Verder komen er extra faciliteiten zoals een klimwand en (bedrijfs-)fitnessmogelijkheden.

Verkeersplan
Er zijn praktische en creatieve oplossingen bedacht om te kunnen bouwen in een bestaande situatie waar de lessen en activiteiten gewoon door moeten gaan. Omdat er tijdelijk minder parkeerruimte is, het bouwterrein niet toegankelijk is en looproutes gewijzigd zijn, is er een verkeersplan opgesteld. Belangrijk aandachtspunt hierin is ervoor te zorgen dat alle leerlingen, medewerkers en bezoekers hun fietsen, brommers of auto’s kwijt kunnen. Verder is er een aantal maatregelen genomen om de hinder voor leerlingen en omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk tot 6 aprilProefstuderen