Menu
Actueel

Nieuws en pers

Ballonfiguren voor kinderafdeling

vrijdag 21 maart 2014

Kinderafdeling Waterlandziekenhuis en Sint Lucas Andreas ziekenhuis verrast met ballonfiguren

Op vrijdag 21 maart vlogen honden, vogels en zelfs bloemen in vrolijke kleuren door de kinderafdeling van het Sint Lucas Andreas ziekenhuis in Amsterdam en het Waterlandziekenhuis in Purmerend. In het kader van NL-Doet maakten Regio College leerlingen van de opleiding Outdoor & adventure in Purmerend de mooiste balloncreaties. Als volleerde ballonmodelleurs toverden de Regio College leerlingen de kinderafdelingen om tot een gekleurd paradijs, tot grote verrassing van de patiëntjes.

“Het is geweldig om deze kinderen, waarvan er een groot aantal ernstig ziek zijn, met zo’n enorme glimlach op het gezicht met de ballonfiguren te zien spelen”, aldus een Outdoor & adventure leerling. Speciaal voor de NL-Doet actie wilden de tweedejaars Regio College leerlingen zieke kinderen verrassen. Naast het creëren van de feestelijke figuren namen de studenten ook volop de tijd om gezellig te kletsen met de kinderen. De kinderen beleefden een geweldige ochtend. “Ik vind het super leuk om mijn zelf gemaakte ballon te zien hangen als ik in bed lig, dat maakt mijn kamer hier een stuk mooier!”, aldus een van de kinderen.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk tot 6 aprilProefstuderen