Menu
Actueel

Nieuws en pers

Acrobatische kunstjes op Koemarkt tijdens ‘Circus Spektakel’

woensdag 11 juni 2014

“Kijk een  zebra die aan het dansen is, en daar een tijger”, roept  Lisa (6) enthousiast tegen haar moeder. De kinderen kunnen hun ogen bijna niet geloven. Op woensdag 11 juni is de Koemarkt in Purmerend omgetoverd tot één groot circus voor kinderen. In het kader van de BuitenSpeeldag doen zo’n 400 enthousiaste basisschool kinderen mee aan ’Circus Spektakel’, georganiseerd door leerlingen van de mbo-opleiding Pedagogisch medewerker van het Regio College in samenwerking met Spurd.

De kleurrijke circusdecors op de Koemarkt zorgen ervoor dat het thema circus centraal staat bij deze editie van de BuitenSpeeldag. Binnen dit thema bedachten de Regio College leerlingen allerlei spelen op het gebied van spel en beweging. “Ik vind dit een super leuk thema. We hebben spelen bedacht geschikt voor alle leeftijden, dus de tijgers zijn niet gevaarlijk’, lacht Daisy Heshof. De derdejaars leerling van het Regio College staat bij het spel ‘Raak de neus’. Samen met haar klasgenoten is ze al vanaf november bezig met de voorbereidingen van de dag. “Wij hebben zelf het thema bedacht en de organisatie op ons genomen. Alles wat er bij het organiseren van zo een groot evenement komt kijken, hebben we gedaan.”

Tijdens alle circus spelen worden de kinderen vol enthousiasme begeleid door leerlingen van het Regio College. Daisy: “Dat is ook het leukst! We hebben tijdens de voorbereiding heel veel geleerd, maar je doet het uiteindelijk om al die blije kindjes bezig te zien.” Met spelen als ‘De Brandende Hoepels’, ‘Limbodansen’, ‘Acrobatische Kunstjes’ en ‘Chinese Bordjes’ weten de kinderen zich dan ook prima te vermaken. Rennend over de Koemarkt zorgen de kinderen ervoor dat ze bij alle spelen stempels behalen. Na afloop van alle spelen mogen ze met een volle kaart de Regio College frisbee ophalen!

Spurd
De mbo leerlingen werken voor de organisatie van het evenement nauw samen met Spurd, de organisatie die in Purmerend sportactiviteiten stimuleert. Het doel van de Nationale BuitenSpeeldag is kinderen in een veilige speelomgeving meer te laten bewegen en buiten te laten spelen. Dat is goed voor hun ontwikkeling. Deze gedachtegang sluit nauw aan bij de ideeën van Spurd. Zij leverden dan ook materialen en mankracht om de leerlingen van het Regio College te ondersteunen.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk tot 6 aprilProefstuderen