Menu
Actueel

Nieuws en pers

100% geslaagd en allemaal een baan

donderdag 2 juli 2015

Dubbel feest bij eerste lichting Operator food van het Regio College

Vrolijke gezichten, mooie woorden en heel veel felicitaties, zelfs van wethouder Dennis Straat. Ze hebben het verdiend! Op woensdag 1 juli ontving de eerste lichting van de opleiding Operator food (niveau 2) van het Regio College hun diploma bij de Food & Proces Tech Campus in Zaandam. Wethouder Straat overhandigde namens gemeente Zaanstad een presentje aan de gediplomeerden.
Het gaat hier om een bijzondere jaargang, alle leerlingen zijn namelijk geslaagd. Maar dat is nog niet alles, ze hebben ook allemaal een baan aangeboden gekregen. Eén leerling heeft besloten om door te leren voor laborant, de overige zes hebben de baan geaccepteerd of zijn met andere werkgevers in gesprek.

Ook voor de volgende lichtingen wacht een mooie toekomst. In de Zaanstreek is een groot tekort aan operators. Een baan als operator is heel veelzijdig. Je leidt de productie van grondstoffen in goede banen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grondstoffen die worden bewerkt tot een eindproduct zoals cacao of mayonaise. Daarnaast worden bij dit beroep verschillende vakgebieden met elkaar verweven. Je hebt niet alleen kennis van procestechniek, maar bijvoorbeeld ook van installatietechniek. Zodat je eventueel ook werkzaamheden aan de machine kunt verrichten.

De net afgestudeerde procesoperators weten heel goed wat ze met hun toekomst willen. Tijdens de opleiding hebben ze meerdere keren stage gelopen bij bedrijven die aangesloten zijn bij de Food & Proces Tech Campus. Zo konden de leerlingen onderzoeken bij wat voor soort bedrijf ze later willen gaan werken. Dit kan zowel in de food als in de non-foodsector. Ook interesse in een opleiding als operator? Neem voor meer informatie contact op met het Servicecentrum van het Regio College, (075) 681 90 01.

Food & Proces Tech Campus
De Food & Proces Tech Campus is een initiatief van 17 bedrijven uit Noord-Holland. De campus biedt een praktijkfaciliteit waarmee het voor het Regio College mogelijk is de dagopleiding Operator uit te voeren. Deze faciliteit geeft leerlingen, samen met de excursies en stages, een goede voorbereiding op een baan in de regionale proces- en voedingsmiddelenindustrie. De Stichting  Food & Proces Tech Campus speelt hiermee in op de behoefte aan (food)procesoperators. Nieuwe bedrijven zijn welkom van harte welkom om deel te nemen aan de stichting.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen