Menu
Actueel

Nieuws en pers

'Betrokkenoudermiddag' bij de ICT-opleidingen van het Regio College

woensdag 6 februari 2019

Ouders beoordelen studenten tijdens implementatieweek

Voor ruim 110 eerstejaarsstudenten ICT is het deze week ‘implementatieweek’. Dit houdt in dat ze de geleerde lesstof van de afgelopen periode deze week in de praktijk gaan brengen. Om ouders ook te laten zien wat hun kinderen zoal hebben geleerd is er vanmiddag een zogenaamde ‘betrokkenoudermiddag’ georganiseerd door ICT-docent Monique Petra. Eén van de speerpunten van de afdeling ICT is het vergroten van de ouderbetrokkenheid. Ouders worden vaak alleen maar uitgenodigd als het op school slecht gaat met hun kind, maar het doel van de ICT-docenten is om de ouders vanuit een positieve invalshoek te betrekken. Op die manier kan thuis ook het gesprek over de studie aangegaan worden. 56 ouders zijn woensdagmiddag op school om aan de hand van een beoordelingsformulier het groepje van hun eigen kind te beoordelen. Daarnaast beoordelen ze ook twee andere groepjes. Het gaat er hier vooral om dat de studenten goed kunnen uitleggen wat ze aan het doen zijn en wat ze geleerd hebben. Na afloop evalueren de ouders deze middag aan de hand van een formulier.

2 3

Aan het eind van de volgende periode staat er weer zo’n evenement op de planning, maar dan voor tweedejaarsstudenten en in combinatie met speeddates met bedrijven.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen