Menu
Actueel

Nieuws en pers

‘Backstage Onstage’ bij StartUP! Excellent Ondernemen op het Regio College

vrijdag 3 maart 2017

Het roc Regio College opent haar deuren op 28 februari voor betrokken relaties en geinteresseerden van StartUP! Excellent Ondernemen om een kijkje te nemen achter de schermen bij dit unieke ondernemersprogramma. In dit programma worden mbo-studenten opgeleid tot (startende) ondernemer.

‘Backstage Onstage’ StartUP! Excellent Ondernemen
Dinsdagavond 28 februari pitchten de studenten van StartUP! Excellent Ondernemen hun ondernemers idee ’Backstage Onstage’ à la ‘De Wereld Draait door’. Het programma werd gepresenteerd door Martijn Kool, Directeur Zorg en Welzijn bij het Regio College. Aan tafel zaten PitchQueen Nathalie Mangelaars en ondernemerscoach Dorine Mobron, die de studenten het hemd van het lijf vroegen over hun ondernemers ideeen. Ook bood StartUP! Excellent Ondernemen deze avond het podium aan vijf jonge succesvolle ondernemers uit de regio. Bakker Micky Egstorf uit Purmerend, Cheraine Paulsen van ‘Bluevid’, mede-eigenaar van ‘Analystics in HR’, Erik van Vulpen, Jamie Faber van schoenenlabel ‘So Jamie’ en horecaondernemer Gini Faber van Café Nore inspireerden de studenten met hun ondernemersverhalen en door hun successen en bloopers te delen. Zangeressen Danique Kemperman en Lorena Visintainer zorgden deze avond voor de muzikale omlijsting. Dorien Nelisse wenste aan het einde van de uitzending namens het College van Bestuur van het Regio College de studenten veel succes toe met de laatste fase van de opleiding StartUP! Excellent Ondernemen.

Een Excellent Programma
Dit programma gaat verder, en dieper, dan de reguliere opleidingen over ondernemerschap. De focus ligt op het kennis vergaren van ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling en ondernemen in de praktijk. In het theoretische onderdeel wordt middels workshops de benodigde kennis op interactieve wijze aangeboden door ervaren ondernemers. In het onderdeel ‘Bouw een Bedrijf’ leert de student de fijne kneepjes van het praktisch ondernemerschap. Aan het einde van de opleiding krijgen de studenten een ‘Open Badge’ waarmee zij kunnen aantonen dat zij het programma succesvol hebben afgerond. Bovendien maken zij kans op een financiële bijdrage van € 5000,-, gesponsord door de Rabobank. 

Regio College Zaanstreek-Waterland
StartUP! Excellent Ondernemen is een initiatief van het Regio College Zaanstreek-Waterland. Het Regio College leidt jongeren en volwassenen op om een beroep uit te oefenen dat past bij hun capaciteiten en ambities. Met hun diploma gaan ze direct de arbeidsmarkt op of ze vervolgen hun opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Ze worden ook ondersteund in persoonlijke ontwikkeling en het vinden van een plek in de maatschappij.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen