Een administratief medewerker verricht op een kantoor eenvoudige administratieve taken zoals verzorgen van de post, bijhouden van een archief, het typen van brieven, eenvoudige boekhoudkundige werkzaamheden en het samenstellen van cijfermatige overzichten. In deze cursus leert u de kennis en vaardigheden die voor deze werkzaamheden nodig zijn.

Inhoud van de opleiding

 • Secretariaatspraktijk 1
  (kennis van alle kantoor- en telecommunicatieapparatuur, post en archivering)
 • Typen/tekstverwerken
  (Het leren typen volgens een tienvingersysteem blindschrijven (100 aanslagen per minuut). Basiskennis Word for Windows aan de hand van enkele werkstukken, zoals een brief, een rapport en een staat. Bij het examen is de vaardigheidsproef niet verplicht.)
 • Boekhouden
  (kennis van eenvoudig boekhouden: de balans, het grootboek, het journaal, de kolommenbalans, dagboeken)
 • Basiskennis Excel
  (Praktische vaardigheden staan centraal. In de cursus worden onder meer de volgende onderdelen behandeld: invoeren, wijzigen en wissen van gegevens, formules en functies, getalnotaties, opmaak van cellen en werkbladen, sorteren van gegevens, grafieken en afdrukken. U werkt zelfstandig het cursusmateriaal door, onder begeleiding van de docent.
  U werkt zelfstandig het cursusmateriaal door, onder begeleiding van de docent.)

Iets voor u?
U wilt gaan werken op een kantoor en heeft hier nog geen kennis en vaardigheden voor.

Toelating
U heeft enkele jaren voortgezet onderwijs gevolgd en u heeft een redelijke beheersing van de Nederlandse taal. U bent bekend met het gebruik van toetsenbord en muis.

Afsluiting
Voor het onderdeel Secreatriaatspraktijk 1 doet u mee aan het landelijk examen dat wordt afgenomen door de Stichting IVIO. Voor het onderdeel Typen/tekstverwerken neemt u deel aan het landelijk examen Tekstverwerken start dat wordt afgenomen door de Stichting ETI. De onderdelen Boekhouden en Excel worden getoetst door het Regio College. Indien u voor alle vier onderdelen geslaagd bent ontvangt u van het Regio College het certificaat Administratief medewerker.

Duur: 28 lesavonden

Studiebelasting: vijf uur zelfstudie per week

Vervolgopleiding

Roosters, kosten en aanmelden

Roosters en kosten:
De cursussen worden gegeven in Zaandam en/of Purmerend.
Bekijk het cursusrooster voor meer informatie over kosten, locatie(s), begindatum van de cursus en volgende lesdata:

Contact

Vragen? Neem dan contact op met ons Servicecentrum.